Niagara falls, one of seven wonders?

I

I helgen besökte jag och en drös med tyskar och två fransysskor  Nigara fallen. Det var en lång bussresa ditt, ca sex timmar.  Men jag måste säga att jag blev besviken trodde att det skulle var större än vad det var. Men visst var det fint, men inte riktigt vad jag väntat mig. Jag hade tänkt mig ett enormt böljande vattenfall. Men istället var det tre lite mindre vattenfall, kändes lite som en turistfälla faktist! Kanske var mina förväntningar högre pågrund av att jag trodde att Niagara falls var ett av det sju underverken. Men nu efter lite research vet jag att det inte tillhör det sju wonders, och jag förstår varför. Påvägen hem från Niagara fallen, så försökte vår kinesiska guide Fai underhålla oss genom sing a song för hela bussen, och det gjorde hon på kinesiska. Därefter ville hon ha frivilliga som kunde sjunga en sång från respektive land. Så upp kom två indier och sjöng en indisk sång. Därefter var det ingen som riktigt hade modet att gå fram och sjunga i micken för hela bussen. Då tänkte jag att fick ta mitt ansvar som ända svensk på bussen att repesentera Sverige. Så jag gick fram och sjöng National sången och det blev uppskattat. Fick till och med komplimanger om min sångröst, de ni! haha

Idag var här strålande solsken och ca 30grader eller 95fahrenheit som det säger här. Det är lite förrvirrande, allting tvärtom här, förstår inte detta! När mitt yngsta barn kom hem, så åkte vi och till en av hans kompisar som bor i samma negihborhood. De hade precis byggt klart sin pool och det var bara helt underbart! Kändes verkligen som en sommardag och än är det bara april!

Thunderstorm!

Hej! Det var ett tag sedan sist och jag har faktist dåligt samvete för att jag skriver så sällan! Det var en vecka sen sist tror jag, och mycket har hänt sedan dess. Tro det eller ej så var jag faktist på fest i fredags kväll. Det var en hemmafest eller man kanske ska kalla det lokalfest som arrangerades av tyska simens killar. Förutom massa tyskar var där en drös med killar från puerto rico och såklart en massa au pairer. Så inga amerikanare överhuvudtaget, till min besvikelse, tror inte att det är så intresserade av att umgås med oss immigranter. Jag vet egentligen inte vad jag hade för förväntningar på den här tillställningen. Men jag blev besviken, det var som att flyttas tillbaka 4år i tiden. Då man var för ung för att dricka alkohol och gå på krogen. Och istället fick välja dessa hemmafester som alltid spårade ut av någon anledning. Vilket även denna fest gjorde vid tre tiden, då polisen kom för att festen var för högljud. De hade tydligen blockerat utgången och kollat leg på alla, så man inte var omyndig (alltså inte under 21). Med andra ord jävla tur att jag åkte hem vid t våtiden!

På lördagen gick jag upp efter 5 timmars sömn, då var klockan åtta. Då var det dags att sätta sig på tåget in till New york city. Där vi hade au pair träff, med  au pairer från hela New jersey. De hade organiserat en treasure hunt (skattjakt), så vi skulle hitta olika saker som t.ex. kina meny, flyers mm och svara på frågor om New york city. Mitt lag vann och vi vann varsitt presentkort på ett cáfe. Efter skattjakten var vi fria, till att göra vad vi ville.  Så vi köpte lunch och satte oss i bryant park, det är en stor park bakom New yorks public library, jättemysigt! Efter det gick vi in och kollade i detta gamla fina bibliotek, kommer lägga ut bilder senare så ni får se! Därefter gick vi såklart på fifth avenue och jag shoppade ett par regnstövlar (bra investering för det regnar tydligen mycket här i april!) och ett par gladiator sandaler. Shopping börjar kännas som en drog för mig, inte bra alls. Jag tror att det beror på att kläder och skor är så mycket billigare här än hemma i Sverige. Så varje gång man handlar något så känns det som ett fynd, eftersom man jämför vad det skulle kostat hemma.





Happy easter!

Då var påsken över och jag överlevde, hade ju senapsill med mig hemifrån:P Idag har jag följt med min familj på påskmiddag. Vi var hos en av min hostmums brödrar här i Princeton och hennes släkt är helt enorm! Hon har åtta syskon och idag var väll hälften av släkten där så ca 35pers! Totalt är de 27kusiner, sjukt!  Men det var väldigt trevligt och de flesta var intresserade och frågade om Sverige.  Barnen hade en stor så kallad "egghunt" precis som vi letar efter påskägg. Men det funkar inte riktigt lika dant, här letar dem efter flera små ägg, istället för ett stort.

Det har också något som kallas för easterbasket här, som jag inte hade någon aning om vad det var. Det är en korg med små presenter och godis som barnen fick. Även jag fick en egen easterbasket:) Den innehöll godis en, yankees t-shirt och Swedish fish? Om ni har hört talas om det haha, det är malaco fisken!

I lördags var jag i ett regnigt Manhattan och gick och gick och tillslut tog vi en cab! Vi gjorde inget speciellt bara kollade runt lite i affärer och shoppade lite:)


Vit helg

Helgen är slut och det är back till work again. Förmodligen kommer allt börja kännas som rutin igen, som med allt annat. I helgen har jag tittat på bio två gånger, i brist på annat. I fredags såg jag I love you man, kärlekskomedi. Väldigt bra och rolig faktist, brukar i vanliga fall inte gilla den genren. På Lördag kväll såg dramat, sunshine cleaning som också var bra, men mer åt det sorgliga hållet. Det som känns väldigt tradigt här är att jag inte kan gå ut på krogen, inte ens ta en öl till maten. För åldersgränsen är 21, vilket betyder att jag inte kommer kunna festa på ett helt år framöver. Det som också retar mig lite är, att jag fyllde 20 samma dag som jag åkte till Usa. Vilket innebar att jag inte ens hann in på systemet en första gång och sen på råga på det blir man omyndig igen. Jag får nog sluta älta det här, för det finns inget att göra åt. Får väll ägna helgerna till upplevelser på ett annat plan, finns ju mycket att se här! och jag bor bara en och en halv timme från New york.

I söndags var jag och två andra svenska au pairer på utflykt och målet var Ikea såklart! Och det kände faktist som vi var hemma, för  varuhuset såg precis likadant ut. Man kan säga att vi gick ditt för att känna den svenska atmosfären och för att äta husmanskost såklart. Blev dock lite besviken, när jag inte tålde mina efterlängtade köttbullar med brunsås. Vi köpte även Marabou och pärl socker, för det har dem tydligen inte här. Så nu ska det bakas kanelbullar, och det borde bli uppskattat. För här i Usa använder man kanel till det mesta!

Imorgon ska jag och den yngsta sonen, förmodligen ha en playdate med en Brazilanska och henns kidz. Jag hoppas att det blir fint väder för då kan vi vara ute! Annars blir det nog Bounceu, det är typ som ett hoppeland.



Min första dag på jobbet

Idag var min första riktiga jobbdag, vilket menas med att jag var själv med barnen. Körde till skolan för att hämta kidzen på egen maskin. Jag kände på mig att jag skulle köra fel, trots att jag hade gpsen.Vilket jag också gjorde så klart, som vanligt. Innan jag och den yngsta sonen som är sex, hoppade in i bilen. Så kollade han på mig med en tveksam blick och frågade: Do you know how we get to the school? Shore svarade jag tjeckt. Ville ju inte visa hur nervös jag  egentligen var såklart. Till en början gick det bra, men sedan visade gpsen en annan väg än vad mamman hade lärt mig. Så jag blev lite confused men följde gpsen. Och kom till en konstig rondell, som jag inte fattade hur man skulle köra i så jag tog såklart fel avfart. Så jag körde och körde men jag kände inte igen mig. Vägarna blev mindre och mindre och helt plötsligt var jag på en liten väg omgiven av stora fält. Då kände jag verkligen att jag var end of nowhere och jag kände paniken växa inom mig. Så jag ringde till min hostmum och förklarade att jag var lost och inte visste jag befann mig. Hon sa att jag bara skulle hålla mig lugn och följa gpsen. Fem minuter senare var jag framme vid skolan, och kunde äntligen andas ut.

Igår kväll var jag på ett cafe där alla au pairer i Princeton, träffas och fikar en gång i veckan. Blev överlycklig när jag träffade några svenska au pairer och äntligen fick prata svenska igen. Kändes jätteskönt!!

Imorgon ska jag laga spagetti och köttfärsås till min familj, saknar den svenska husmanskosten. Min hostmum är väldigt glad för att  lång koka allt kött. Så det blir lätt sönderkokt och torrt. Dom brukar heller inte ha sås till maten, vilket jag saknar som är såsmänniska. Vill ha sås till allt! Jag frågade min hostmum om de brukade göra sås till maten, så sa hon: nej nästan aldrig,Brukar ni? ja nästan alltid, vadå för såser? ja brunsås eller kyckling med curry, What can you do that? I love that dish, we always order that in the resturant!

Saknar er därhemma!
bifogar par bilder från new york. En på utsikten från rockafeller center och en bild på mig och mina vänner från orentation 


RSS 2.0